2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Drėkinamasis kremas mišriai/riebiai odai

  Žiema, jau skaičiuojame 2013 metų pirmas dienas...Nors, pasižiūrėjus pro langą, atrodo, kad panašiau į pavasarį: lija, šlapia, pakankamai šilta. Tokia orų kaita priverčia performuluoti kai kurias savo pamėgtas veido kremų receptūras. Kadangi tai mano pirmasis įrašas šiame tinklaraštyje, leidžiu sau nukrypti į lankas. Tačiau nesijaudinkite, veido kremo receptą tikrai aprašysiu. Jis gana paprastas, bet ne prastas. Juk natūrali kosmetika negali būti prasta vien dėl to, kad naudojami ekologiški, nerafinuoti aliejai, sviestai; įvairūs priedai bei pagerinimai. Bet ką aš čia pasakoju, jei tikrai domitės natūralia kosmetika, visa tai puikiai suprantate.
Taigi, grįžtu prie orų ir kremų konsistencijos pasirinkimo. Drėkinamuosius kremus žiemos laikotarpiu naudoju tik nakčiai, nes dieną, esant minusinei temperatūrai, man būtų baisoka teptis tokiu lengvu kremu ir eiti į lauką. Stengiuosi apsaugoti savo rausti mėgstančią odą nuo vėjų ir šalčio tepdamasi dieniniais, t.y. jau riebesniais kremais. Dieną naudoju kremus, kuriuose yra iki 35 proc. aliejų. Keista, nes mano oda mišri, o vasaros metu itin riebi, o aš tepliojuosi tokiais riebiais kremais, ar ne? Tačiau žinau, kad negalima net riebios odos pastoviai sausinti, kadangi gausime atvirkštinį variantą - oda ims dar aktyviau gaminti sebumą, taip gindamasi nuo ją aktyviai puolančių žmogaus rankų. Pačius riebiausius, aliejus-vandenyje emulsijos tipo kremus naudoju tik tada, kai lauke temperatūra nukrenta nuo - 10 iki - 20 ir daugiau laipsnių celsijaus.
Atėjo laikas kremo receptui. Tačiau pradžioje noriu pasiaiškinti, kodėl receptas bus ne 30 ar 50 ml, bet  ~21 ml kremo. Sau gaminu ir ~ 10, 15 ml kiekiais. Tokio kiekio kremai labai tika man, mėgstančiai kremų įvairovę (keičiu eterinius aliejus ar aliejus/sviestus, pagerinimus, ir šiaip -  mėgstu eksperimentuoti). Į tokius kremus kartais net nelašinu ekokonservanto, nes nespėja sugesti. 
Šis drėkinamasis kremas savyje talpina tik ~ 10 proc. aliejų. Ph ~ 5,5 Kol kas man tiek pakanka, nors pasitepus atrodo, kad itin greitai susigeria, ir lyg norėtūsi dar didesnio pariebinimo. Kitą kartą darysiu su 15 proc. aliejų. 
~ 21 g kremo:
1,1 g sviestmedžio sviesto
0,9 g medetkų fitolio saulėgrąžų aliejuje
17 g medetkų hidrolato
0,3 g Olivem 1000
0,8 g ester de sucre
0,05 g alavijo koncentrato x 200 
0,1 g ožkos pieno miltelių
5 lašai hialiurono rūgšties 
5 l. d- pantenolio
1 l. vitamino E
1 l. arbatmedžio eterinio aliejaus + 1 l. levandų eterinio aliejaus
0,1 ml arba 4 lašai ekokonservanto cosgard (INCI: Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, aqua (Water))
Pastebėjimas iš atsiliepimų - šis kremas tiko ne tik mišriai/riebiai, bet ir normaliai odai.Gal todėl, kad medetkos, alavijo ekstraktas veikia ne tik priešuždegimiškai, bet ir ramina odą.
Kremas kurtas medetkų gydomojo poveikio pagrindu mišrios/riebios odos problemoms spręsti. 
Medetkų hidrolatas valo, gydo, ramina, minkština ir tonizuoja odą. Itin geras antiseptikas, veikiantis raminančiai ir priešuždegimiškai. Balansuoja riebalų išsiskyrimą, sutraukia poras, puikiai tinka nuo spuogų ir inkštirų. Skatina odos ląstelių atsinaujinimą, stabdo raukšlių susidarymą, padeda nuo išsausėjimo, gerina kraujotaką ir palaiko odos stangrumą.
Medetkų fitolyje yra flavanoidų, kurie įveikia grybelius, kenksmingas bakterijas ir tokiu būdu saugo odą nuo uždegimų (mano odai tai itin aktualu).
Drėkinimui įlašinau daugiau hialiurono rūgšties.
Ar verta rašyti apie kiekvieną ingridientą? Man pačiai aišku, tačiau draugėms tikriausiai tai būtų aktualu. Žadu apie kiekvieną naudojamą ingridientą plačiau aprašyti atskiroje skiltyje.  


Tačiau kiekviename kremo aprašyme pasistengsiu trumpai aprašyti, kodėl naudojau būtent tokius ingridientus ir kokia jų nauda odai.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą