2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Argano kremas itin jautriai odai

Iš kelių moterų/merginų išgirdau, kad jos naudoja argano aliejų veido odai. Kai tai išgirdau iš vienos eko parduotuvės pardavėjos, tiesiog patylėjau, klausydama ilgų ditirambų šiam nuostabiam aliejui. Anot pardavėjos X, ji veidą tepa tik argano aliejumi, todėl šiuo metu nieko kito nesinori, juk veido oda tiesiog atsigavo, švyti. Kai panašias istorijas išgirdau dar iš trijų merginų, tarp kurių buvo ir mano draugė, pradėjau domėtis, kaip jos jį naudoja, kiek laiko. Gerai, jeigu tepa šį aliejų ant nupraustos, bet drėgnos veido odos. Antraip tepant tik aliejumi ir dar sausą veido odą, gausime atvirkštinę reakciją - po kurio laiko gali prasidėti odos problemos. Oda ims dusti, džiūti, kaip vandens negavusi dykuma. Dauguma natūralios kosmetikos gamintojų žino šį nepaneigiamą faktą, kad odai BŪTINAS vanduo, kad tik jis drėkina odą. Taigi, jei tepatės aliejais, tepkite sudrėkintą odą, kad aliejus susimaišytų su vandens lašeliais. Tam labai tinka ir augalų vandenys-hidrolatai. Apie juos ir jų gamybą plačiau parašysiu kitoje potemėje.
Įtakota merginų pasakojimų, nutariau draugei pagaminti veido kremą su argano aliejumi. Kaip žinote, jį sudaro ne tik riebalų dalis, bet ir vanduo-hidrolatas. Štai jo receptas:
Kreme yra ~ 26 g aliejų/sviestų. Kremo kiekis tik ~ 12 g. Kremo ph ~ 5,5
Sudėtis:
0,3 g sviestmedžio sviesto
2,79 g argano aliejaus (3 ml)
0,2 g Olivem 1000
0,4 g emulsiklis Nr. 2 (Aroma-Zone)
8 g medetkų hidrolato
0,05 g alavijo koncentratas X 200
0,1 g alantoino
4 lašai d-pantenolio
2 lašai glicerino
2 lašai gryno šaltalankių aliejaus
1 lašas 5 fold apelsinų eterinio aliejaus (koncentruoto)
3 lašai ekokonservanto Cosgard

Argano aliejuje yra daug vitaminų E ir A bei nesočiųjų riebiųjų rūgščių, kurios gali lengvai prasiskverbti pro odą ir ląstelių membranas, ir vaidina pagrindinį vaidmenį ląstelių drėkinime, jų maitinime ir dauginimosi procese. Argano aliejus atstato odos hidro-lipidų sluoksnį, gerina ir dermos ląstelių būklę, saugo nuo senėjimo. Kombinacijoje su grynu sviestmedžio sviestu yra idealus sprendimas sausai ir brandžiai odai, kadangi atstato odos gyvybingumą ir drėgmę.
Alantoinas - ramina sudirgusią odą, švelnina ir gydo suskirdusią odą. Jis suteikia odai lygumo (sutraukia poras) ir elastingumo, skatina ląstelių regeneraciją. Pantenolis (vit. B5) dalyvauja riebalų rūgščių biosintezėje ir transformacijoje, drėkina, ramina, mažina sudirginimą ir niežėjimą. Pasižymi stipriu jauninančiu poveikiu, apsaugo odą, mažina uždegimą. Glicerinas turi minkštinančių ir drėkinančių odą, savybių. Yra vienas iš humektantų-padedančių išlaikyti ir pritraukti drėgmę. Jame yra ne mažiau kaip 10% biologiškai aktyvių polisacharidų, nuo kurių kiekio priklauso alavijo veiksmingumas. Alavijo ekstrakte gausu proteinų, magnio, cinko, kalcio, vitaminų A, C, E, B ir svarbiausių riebiųjų rūgščių. Drėkina, minkština odą, skatina regeneraciją, nuramina sudirgusią, paraudusią odą.


INCI: Argania Spinosa Kernel Oil, Butyrospermum Parkii /Vitellaria paradoxa, calendula flower water, allantoin, panthenol, glycerin, aloe barbadensis, Hippophae Rhamnoides, Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol, Citrus sinensis Essential Oil – 5 fold, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, aqua (Water).

Labai džiaugiuosi, kad kremas draugei patiko ir tiko. Dabar galvoju, ar gaminti didesnį analogiško kremo kiekį, ar bandyti keisti aliejus, kitus ingridientus. Ech tas mano noras eksperimentuoti :D

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą