2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Kūno kremas odai, kamuojamai spuogų

Pasirodo, kad ne tik mano veidas, bet ir kūno oda, pvz. rankos, nugara, kojos kartais "pasipuošia" spuogais ir spuogeliais. Ne jaunatviniais, nes nesu hormonų audrų kankinama mergina. Taip, žinau, tai paveldėjimas, mano mama, kuri kaip tik per Šv. Valentino dieną švęs savo 51-ąjį gimtadienį, kartais man skundžiasi, kad atsirado spuogas/keli spuogai. Tiesiog tai dažnai būdinga toms, kurios turi mišrią/riebią odą. Šį kūno kremą gaminau sau, naudodama įdomų emulsiklų/tirštiklių derinį, kuris man itin patiko ir tiko vasaros metu. Štai receptas:
Kiekis ~  100 ml, aliejų kreme 6,8 proc., sviestų  - 2,2 proc. Reikia įskaičiuoti eterinius aliejus, aliejinius priedus - viso gaunu ~ 10,10 proc.aliejų/sviestų. Lecitinas irgi pariebina kremą.
Calophyllum inophyllum (vaistinis puiklapis)
1,14 g bacuri sviesto
1,1 g sviestmedžio sviesto
3,29 g tamanų/vaistinių puiklapių aliejaus (3,5 ml)
2,58 g sezamo sėklų aliejaus (2,8 m)
0,92 g graikinių riešutų aliejaus (1 ml)
5 g lecitino
4 g tirštiklio ICE Sunflower
78,6 g stiprios kavos
4 lašai vit. E
10 lašų šaltalankio aliejaus
Eteriniai aliejai: (0,6 ml) 10 lašų arbatmedžio,
5 lašai levandų, 5 lašai bergamotės.
18 lašų (0,5 ml) konservanto Naticidas (INCI: Fragrance)

Gavosi tikrai man maloni, švelni, nei per skysta nei per kieta kremo konsistencija. Tai lėmė tirštiklio ICE Sunflower (INCI: Sunflower wax, sodium polyacrylate) savybės, leidžiančios šio tirštiklio dėti tiek, kol mums gaminio konsistencija atrodo priimtina (naudojama iki 10 proc.). Tai tirštiklis, su kuriuo gaminama šaltuoju būdu, nereikia nieko kaitinti, todėl visų ingridientų gerosios savybės išlieka. Tik reikia pasistengti, jog aliejų būtų nedaugiau kaip 10 proc. Norint riebesnio kremo, reiktų ieškoti pagalbinių skystų emulsiklių/tirštiklių. Aš naudojau lecitiną.
Lecitiną naudojau sausą, jį tirpinau kavoje. Ilgokai tirpo, teko truputį pašildyti. Kavą padariau gan stiprią, tada nukošiau tirštimą, o prisitraukusią kavą naudojau kūno kremo gaminimui. Norėjau kavos kvapo ir rusvos spalvos kremo. Tokį ir gavau. Vietoj kavos būčiau galėjusi dėti kofeino į pasiriktą hidrolatą ar tiesiog distiliuotą vandenį. Bet čia kitam kartui :) Tiesiog kava, kofeinas veikia kaip antioksidantas, atjaunina, atkuria elastingumą, apsaugo odą nuo blogųjų saulės spindulių.
Naticidas yra augaliniu pagrindu pagamintas konservantas su vanilės bei migdolų aromatu, naudojamas išsaugoti kosmetikos gaminius, užtikrinant produkto stabilumą ir atsparumą nuo mikrobų. Slopina bakterijų dauginimąsi jūsų kosmetikos preparatuose.
Nuotrauka iš http://www.efoto.lt

Kadangi tai kremas nuo spuogų, spuogelių, veikliosios medžiagos yra tamanų aliejus, bacuri sviestas, šaltalankio aliejus (man labai patinka ir tinka). Taip pat pagrindinė veiklioji medžiaga - eteriniai aliejai, parinkti tie, kurie veikia priešuždegimiškai, gydantys spuogus, tiek paprastus, tiek giluminius. Kremas tiko ir patiko.

Kūno kremas su kava




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą