2014 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

Parfumeriniai klaidžiojimai. Trumpi pasakojimai apie testuotus kvepalus.

Pagaliau prisiruošiau prisėsti ir surašyti visus savo išsibarsčiusius po įvairius forumus atsiliepimus apie kvepalus. Kas mane pažįsta, tas žino, kad parfumerija mano hobiu tapo žymiai anksčiau nei natūralios kosmetikos gamyba. Iki šiol šie du hobiai eina vienas šalia kito, abu mieli, brangūs, kažkuo panašūs ir skirtingi. Tačiau abu labai mylimi... Vienodai.
Noriu pabrėžti, kad visi įrašai yra pagrįsti tik mano subjektyvia asmenine nuomone, kuri tikrai tikiu, kad skirsis nuo kitų nuomonių. 
Pirmoji mano kvepalų kolekcijėlė, jei ją taip galima pavadinti, atrodė taip:
 
Mano pirmoji vieša kvepalų kolekcija, kurios data ~ 2009 - 2010 m.

Tai buvo laikotarpis, kai norėjau visko po truputį, todėl pati kolekcija atspinti dar tik pirmuosius žingsnius lyg klaidžiojančio tamsoje žmogaus: jokių linijų, jokio apčiuopiamumo. Na galima matyti tik tai, kad man prie širdies buvo saldūs kvapai.

Mano įspūdžiai paremti tik mano nosies įgūdžiais analizuoti pasirinktą aromatą, kurie nėra išlavinti tiek, kiek pati norėčiau. Tačiau dėl savo savybės fantazuoti, dažnai vieną ar kitą kvapą susieju su tam tikrais prisiminimais, asociacijomis, realiais apčiuomiamais kasdieniais, įvykiais, daiktais ir pan. Pirmieji įrašai buvo labai silpni, nedrąsūs, riboti. Manyje tūnantis racionalumas tikriausiai kartais neleidžia protui atsitraukti ir paleisti į darbą vien tik tai, ką sako mano jausmai, emocijos. Vis dar mokausi gražiai išdėlioti mintis, bet tai, ką jaučiu ir tai, ką parašau - dažnai nebūna tai, ką aš TIKRAI norėjau išreikšti. Manau, kad tam reikia ir talento. Žinau kelias tokias talentingas moteris / merginas wink.gif
Savo jau įrašytų įspūdžių netaisysiu, nebent turėsiu, ką pridurti, papildyti, pataisyti klaideles.
Taigi, jeigu, kam patinka parfumeriniai kliedesiai, prašom:



Data: 2010 10 07, 17:45 

Šiandien testavau Atkinsons kvapą Spirit Of Africa Dayo Happiness EDT
Pirkdama afrikietišką kvapą, tikėjausi labai aštrių, prieskoninių, bet likau maloniai nustebinta. bigsmile.gif Kvapas pasirodė tikrai džiaugsmingas, pakylėjantis - lengvi, šilti, neįkyrūs prieskoniai persipina su lengvu gėlių aromatu.. - nesu gera ekspertė, nes pvz. kas yra Moroccan (kaip suprantu - Maroko) aromatai, įeinantys į šį kvapą, pati nežinau, neteko jų atskirai testuoti blush2.gif Pradžioje papurškus, jaučiasi lyg žaliai rūgštoka, pasijaučia prieskoniai... tada bando lyg ir lengvos gėlytės skleistis. Deja mano nosis niekaip neatskyrė/nepagavo, kokios konkrečiai gėlės šiuose kvepaluose - taip ir liko man tai paslaptis g.gif biggrin.gif Bazėje užuodžiu beveik (tačiau nevisiškai analogiškus) bažnytinius smilkalus, tačiau jie neįkyrūs, lengvi, prasisklaidę.


Dabar dar norėčiau pridurti, prisiminiau tą kvapą, o labiausiai jo įpakavimą - nuostabią dėžutę. Paprasta, bet jauki, kaip ir kvepalų kamštelis, jis atrodo kaip pagamintas iš medžio, tarsi susiliejimas su gamta,pavasario užuodimas. 
Kvepalų natos: žalumos, prieskonių ir gėlių. Va taip va, labai nekonkrečiai.
Tai rytietiški gėliniai kvepalai, gan lengvi, tačiau su cinkeliu - prieskoniukais. Kvapas šviesus kaip pavasario saulėtas rytas. 
Tarp Nigerijos Yoruba žmonių, "DAYO" reiškia "ATEINA DŽIAUGSMAS". Simbolizuoja laimingą, linksmą širdį, kuri yra apsaugota nuo visokio blogio. 
PAGRINDINIAI AKORDAI: žaluma, lengvi prieskoniai, gėliniai

Įamžinu savo turėtą Atkinsons kvepalų trijulę

Atkinsons trijulė
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Data: 2012 05 09, 19:17

Smell Bent - Commando
Po nesenai uostyto natūralaus Castoreum'o, kuris yra grynai animalistinis kvapas su žiupsneliu saldumo, Commando manęs labai nešokiravo. Nebėgau plautis riešo, mano nenugalimas smalsumas ir noras perprasti kvapą nugalėjo. Kvapas gali pasirodyti baisus tik pačioje pradžioje. Man siejosi grynai su kažkuo gyvulišku. Nešvarus muskusas, visiškai animalistinis. Pradžioje pasirodė labai atgrasus, atstumiantis, sumišęs su gumos, ilgokai neplautos prakaituotos odos kvapu (jau ne pirmo šviežumo prakaitu). Tačiau tas visas gyvuliškas muskusas pakinta per kokias 5 minutes. Tada lieka salstelėjęs kvapas su vis dar sklandančiu nešvariu muskusu. Bazėje kvapas man visai priimtinas. Aišku juo JOKIU BŪDU nesikvėpinčiau viešumoje. Tačiau namuose pakvailiojimui, kaip pvz sureaguotų draugas ar draugė, visai įdomu būtų.
Gan įdomi interpretacija atvaizduoti, kaip aš suprantu, nuogumą. Gal tiesiog kūrėjai persistengė, o gal toks ir buvo jų tikslas - šokiruoti, panaudojant nešvarų gyvulinį muskusą. Jei muskusas būtų švarus, kitaip dar vadinamas baltasis muskusas, man išvis kvapas būtų neįdomus. O čia štai gyvuliškas, kiek primenantis urvinius žmones kvapas.
Dar po kelių minučių muskusas prigęsta, o viršų paima salstelėję tongapupės. Bazėje kvapas lieka švelnus, ramus, saldokas muskusas, kuris vis dar primena apie savo gyvulišką prigimtį, bet jau ne toks agresyvus ir visai mielas mano nosiai. Su baze gal net ir į žmones galima išeiti, nors rekomenduočiau geriau "dėvėti" vakare.


Bazėje kvapas man kažkuo panašus į FM - Musc Ravageur. Panašus tikriausiai muskusu, nes FM muskusas man taip pat animalistinis, bet labiau suvaldytas kitų natų.
Jei ištversite 5-8 minutes urvinio žmogaus kvapą, bazė jus nustebins. 


Kvapo natos: muskusas ir tongapupės. 
PAGRINDINIAI AKORDAI: muskusinis, aromatinis, balzamiškas, saldus, lengvai prieskoniuotas


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2012 05 09, 19:17

Parfumerie Generale - Private Collection Querelle
Testavimui pasirinkau šį kvapą, nes paskaičiau, kad šį kvapą sukurti įkvėpė filmas tuo pačiu pavadinimu. Sukurtas jis Jean'o Genet'o 1982 m. Be abejo, šio filmo nesu mačiusi
Trumpai: filmas kupinas erotikos, aistros ir smurto, brutualumo, užslėptų troškimų, blogų kėslų ir pan.
Visą testavimo laiką svarsčiau, kas iš šio filmo (bent jau aprašymo) galėjo įkvėpti sukurti šį kvapą.

Iššauna pirmosios natos - prieskoniuoti citrusai. Lengvas aromatas, labiausiai juntu kažką panašaus į kmynus, bet silpnus, tarsi įbertus į citrinos sultis. Keisčiausia, kad cinamono čia randu vos vos. Ar jis toks neryškus, ar aš jį gerai atpažįstu tik saldžiame fone, arba kai būna ITIN ryškus. Na bet uostau toliau. Pasirodo smilkalai su mira, bet tokie lengvi tarsi rūkas apgaubia vis dar juntamą prieskoniuotą citriniškumą. Kvapas pakankamai lengvas, neįkyrus, jokio saldumo. Man labai patiko mira, ji čia atskleista tokia, kokia turėtų būti - deranti su smilkalais, bet be jokio saldumo. Kvapas dar įdomesnis tampa, kai persipina lengvi smilkalai ir mira su mediena. Bazė įdomi...tarsi pulsuojanti: čia jaučiu smilkstančią medieną, kerpes, medžio žievę, bet staiga kažkas nudažo tą tamsią smilkalų+medienos pusę žalsvai. Nesupratau...gal ta citrina iki pat galo groja vis gaivindama žemėjantį kvapą. Labiausiai man patiko bazė, kurioje ramus miškas, su samanomis, drėgna žeme, mediena, smilkstančiu laužu. Apibendrintai - kvapas lengvas, jaukus, visai nesaldus (bazėje esanti ambra kvapo nenusaldina, gal tik vos vos padaro jį kremišką, drėgną), mielai dėvimimas net ofise, gal labiau dienos kvapas. Nakties kerams kažin ar tiktų.
Jean Genet filmo "Querelle' reklama

Gal esate kuri mačiusi, aukščiau minėtą filmą? Nes aš niekaip kvapo negaliu sugretinti su filmu. Kur erotika, kur aistra, smurtas. Nežinau, man kvapas kaip tik labai nekaltas, taikus, ramus, elegantiškas, moteriškas. Jokio laukinio animalizmo, jokių aštrių prieskonių.... Neradau jokių tamsių pusių juose, arba jos čia išreikštos labai lengva forma. 


Kvepalų natos: citrusai, Iraniškas juodasis kmynas, mira, cinamonas, Haičio vetiveris, smilkalai , ąžuolo kerpės, ambra.
PAGRINDINIAI AKORDAI: balzaminis, medienos, dūminis, aromatinis, žemiškas.
Querelle kvepalai yra labai jausmingi, tamsūs ir unikalūs, įkvėpti Jean Genet erotinės istorijos, pilnos smurto ir  geismų.  

  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2012 05 09, 19:17

Annick Goutal - Myrrhe Ardente

Dar viena miros interpretacija. Visiškai skirtinga, nei tos miros, kurią radau PG - Querelle. Skirtumas - kvepalų fonas. PG - ji be jokio saldumo, savo stichijoje. Čia - ji įkalinta saldžiame fone.
Bendras panašumas - pakankamai lengva mira.

Turėtų man kaip ir patikti, nes pakankamai saldus kvapas. Bičių vaškas gan ryškus nuo pirmųjų natų. Jo saldumą kiek prislopina gvajoko mediena. Kvapas lyg įgauna žalsvą atspalvį, tampa lengvas. Po pirmų natų bando išlysti, kažkur giliau įkalinta mira. Pakankamai lengva, vyraujantis saldus fonas ją dar labiau gęsina. Tačiau arčiau prikišus nosį ir įsigilinus, man pasirodė, kad jaučiu dusinančiai sausą mirą. Tarsi ji būtų susmulkinta iki dulkių ir jas pustytų vėjas. Bazėje tas pojūtis išlieka lyg iš tolo uostytum miros dulkes, arba apdegusius jos gabaliukus. Bazėje benzoinas (mano itin mylimas) nuskaidrina, pakylėja ir kartu šiek tiek pasaldina smilkališką mirą. Kvapas pasirodė ramus/raminantis, kaip miros kvapas - gan lengvas, be abejo įdomus ir vertas išbandyti.
Didžiausias kvapo trūkumas - laikymosi trukmė. Labai silpnai laikosi. Na bent jau ant manęs.


Kvepalų natos: mira, benzoinas, tongapupės, Gvajoko mediena, vetiveris, bičių vaškas. Vyraujanti nata - mira.
PAGRINDINIAI AKORDAI: balzaminis, medienos, dūminis, aromatinis, bičių vaško. 
Les Orientaistes kolekcija apima tris rytietiškus kvepalus, kurie buvo įkvėpti 19-to amžiaus piešinį, kuris atspindi haremo ritualų grožį.
Rytietiškos kvepalų natos, kurias Annick Goutal pristato yra ambra, mira ir frankinsensas. 
Kolekcija buvo sukurta bendradarbiaujant  Camille Goutal ir parfumeriui Isabelle Doyen, 2007-iais metais.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2010 11 20, 12:17
James Heeley - Figuier
Dėl laikymosi ant odos - duodu 10/10. Manau kvapas tikrai vertas išbandyti figų mylėtojoms.
Nesu testavusi Jo Malone - Wild Fig and Cassis, nors kiek teko skaityti - jos labai giriamos, tik viena bėda - trumpas laikymasis.
Na, o kalbant apie James Heeley figas vienu sakiniu - tai žalios, sodrios, vandeningai vėsios išgrynintos figos.
Tik papurškus, man susivaideno, kad jaučiu ryškų melioną ar arbūzą....pasirodo tai tik rabarbarai, susimiksavę su žole. Tačiau greitai išnyra labai ryškus žalių figų kvapas. Tas šlapios žalumos ir figų dominavimas man lieka ir bazėje, tiesiog daugiau nieko nesugeba užblokuota žalumos mano uoslė iššifruoti. Vaizduotėje - tarsi ankstų vasaros rytą vaikščiočiau po rasotą sodriai žalią žolę tarp figų medžių ir uostyčiau dar žalius, nesunokusius figų vaisius.. Kvapas vandeningas, vėsiai gaivus, subtilus visai neerzinantis saldumas..vasarai pats tas.

Kvepalų natos: rabarbarai, žolės natos, figų lapai, arbata, melionas, baltasis muskusas, šienas, Virdžinijos kedras.
PAGRINDINIAI AKORDAI: žalias, gaivus, saldus, ozoninis, medienos.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2010 11 20, 12:17

Jennifer Aniston - Lolavie
Kadangi esu rytietiškų kvapų mylėtoja, tai netgi gaivūs kvepalai man turi turėti gurmaniškų natų. Labai nemėgstu vandenėlių, todėl vengiu pirkti floral grupės kvepalus. O naujieji Jennifer Aniston kvepalai kaip tik priskiriami floral grupei.
Taigi Lolavie natos:
# Top notes: citrus grove accord and rose water
# Middle notes: blooming jasmine, wild violets and Amazon lily
# Base notes: sensual musk, golden amber and sandalwood
Kvapas stulbinančiai lengvas, visos gėlės tarsi plaukioja vandenyje. Taip, jaučiu švelnų jazminą, labai labai švelnias vos juntamas našlaites ir viskas. O kur muskusas, santalmedis...? blink.gif Mano nosis neužuodžia. Kvapas man per lengvas, per gaivus. Tarsi būtų išskalbti skalbiniai išdžiauti lauke, o pučiant vėjui nuo jų sklistų gaivus kokio nors skalbinių minkštiklio aromatas. Manau, kvapas ras savo gerbėjus, kurie nemėgsta sunkių kvapų, kurie dievina švaros kvapą. wink.gif Galbūt ir man jie tiktų, kai pavargčiau nuo sunkių kvepalų ir norėtųsi kvepėti nekaltu, lengvu, švelniu, subtiliu gėlių aromatu.Kvapą man labai gerai apibūdina štai ši foto....
PAGRINDINIAI AKORDAI: baltų gėlių, pudriniai, muskuso, medienos, animalistinės.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 07 07, 08:55


 Isabel Derroisne - Pour L'Amour de L'Inde. Dar kartą tenka įsitikinti – nepatinka dominuojanti rožė, o gal net ir nebūtinai dominuojanti. Pradžia labai gaivi, gal net per daug padvelkia alkoholiu (o gal aš tiesiog tokia nekantri)...tenka palaukti kol išlenda rožė su jazminu – derinys, galintis sudirginti ne tik mano uoslę, bet ir skrandį (intensyvus rožės aromatas mane pykina, nes jaučiu, kaip lengvai galvą apsuka – p.s. kad tokią reakciją sukeltų ir vyrams, manau, būtų geras afrodiziakas). Tačiau galiu pasakyti, kad šiuose kvepaluose aptikau iki šiol gražiausią uostytą rožę, apgaubtą švelniai saldžios vanilės ir lengvo medienos aromato. Jokios sintetikos. Nesu pasakojusi, bet visai nesenai teko susidurti su sintetine ir pykinančiai saldžia rože Lalique kvepaluose Encre Noire. Lyginant su Lalique rože - Pour L'Amour de L'Inde rožė nuostabi: gyva, švelni, gležna, su rasos lašeliu, suteikiančiu gaivumo pojūtį. Jausmingi, svajingi kvepalai rožės aromato gerbėjoms. Po šio testavimo padaryta išvada – rožių aromatai ne man ir taškas. Nors šiais tikrai galėčiau kvėpintis, jei jie taip suktų galvas aplinkiniams.

Kvepalų natos: serentis, pipirai, rožė, santalmedis, jazminas, kardamonas, vanilė, kedras.

PAGRINDINIAI AKORDAI: rožės, švelnūs prieskoniai, gaivus prieskoniuotumas, baltos gėlės, vanilės, medienos. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 07 07, 08:55

Mazzolari – Patchouli
Hmm jeigu taip kvepia pačiulis, tada man jis patinka. Arba man patinka pačiulis šiame natų derinyje.
Pradžia, tikrąja to žodžio prasme, mane užvelka. O gal užhipnotizuoja, nes jaučiu, kaip nevalingai užsimerkiu. Labai tirštas, tamsus kvapas. Prieskoniai neužgožia mano nosies atgaivos – meduotos ambros. Medus čia tik tamsios spalvos. Visgi manau, kad be pastarųjų natų, kažin ar taip mėgaučiuosi šiuo kvapu. Kvapas įdomus, bet reikalaujantis prisijaukinimo. Abejones kelia prieskoniai..jie nėra erzinantys ar per daug intensyvūs, bet man jie nelabai čia dera šalia tokios skanios, meduotos bazės. Taigi į must have sąrašą bent jau kuriam laikui jų neįtraukiu.

Kvepalų natos: Indonezijos pačiulis, prieskoniai, ambra, medus.

PAGRINDINIAI AKORDAI: pačiulio, švelnūs prieskoniai, medus, ambra, balzamiškas, žemiškas.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 07 07, 08:55

 Miller et Bertaux - Bois de Gaiac et Poire arba “Close Your Eyes And…

Kibirkščiuojantys citrusai tarsi citrinų gėrimo burbuliukai spragsintys stiklinėje labai intensyvūs, sakyčiau net žadinantys apetitą. Vėliau kvapas virsta tarsi ką tik pradėta virti vyšnių uogiene. Žinau, čia heliotropo išdaigos. Palaipsniui gaivus saldumas transformuojasi į tirštą vyšnių sirupą. Tačiau... STOP – rožėėėėėė. Matyt uoslė labiausiai pagauna tai, ko nemėgsta. Taigi taip ir pasibaigia mano pažintis su kvapu. Ir vėl kalta per daug intensyvi rožė. Neišgelbėjo net mylimas heliotropas. Ką norėčiau pakeisti kvepaluose – išimti rožę ir migdolus.

Kvepalų natos: Jazminas, Gvajoko mediena, cinamonas, citrina, mandarinai, heliotropas, rožė, migdolai, kriaušė.

PAGRINDINIAI AKORDAI: medienos, vaisių, migdolinis, gėliškas, saldus.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 07 07, 08:55
 
 Il Profvmo - Vent de Jasmin . Iki šiol teko sutikti tik sintetinius
jazmino aromatus, kurie sugadina visą kompoziciją, pvz. BVLGRI – Jasmin Noir…Ir štai – net akys išsiplečia užsipurškus Vent de Jasmin. Negali būti, negi egzistuoja toks tikroviškai atkurtas gyvų jazminų monoaromatas. Nieko negaliu užuosti, kaip tik gyvus, drėgnus, ką tik ankstų rytą nuskintus jazminus dar su rasos lašeliais.Visai tokie pat, kaip pamerkti vazoje ant stalo būdavo kiekvieną pavasarį. Labai patinkdavo įkišti nosį ir uostyti jų svaigų aromatą. Labai sodrus, svaigus, drėgnas, vaiskus, skaidrus kvapas. Nuostabūs gyvi pražydę jazminai. Vent de Jasmin - odė jazminui ir pavasariui.

Kvepalų natos: jazminas.

PAGRINDINIAI AKORDAI: baltos gėlės.













------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 07 07, 08:55

Etro – Ambra
Pagaliauuuu….po ilgų dvejonių galiu šiai dienai pasakyti – BEVEIK RADAU!!! Etro nurungė lyderiu laikytus L’Artisan - Ambre Extreme. Bent jau kuriam laikui iš pirmo testavimo pamiltas kvapas. Prieš įsigydama mėginuką, labai abejojau, ar man patiks, nes paskutiniai testuoti Etro kvepalai atrodydavo per daug smilkaliniai, per daug saldūs ar erzinančiai intensyvūs...taigi nelabai ir tikėjausi kažko wau. Matyt taip būna ne tik gyvenime, kad gražiausi dalykai nutinka netikėtai – apsišlaksčiusi Ambra niekaip negalėjau liautis uosčiausi riešo. Įžanga į ambrą lengva, vos vos rūgštokai saldi. Labai jaukus, šiltas, aliejingas kvapas. Visos natos taip gražiai papildo viena kitą. Prieskonių įpinta tiek, kiek man pilnai pakanka – jie pakankamai švelnūs, lengvi tarsi plevenantis debesėlis. Bazė – sodri, tiršta vanilė ir ambra. Kvapas nėra agresyviai sirupinis arba „degantis“, o labai ramus. Todėl džiaugiuosi, kad galėsiu jais kvėpintis ir darbe, kur intensyvūs kvapai nelabai toleruojami. Tik gaila, kad kvapas laikosi įsikibęs prie odos. O taip noriu šleifo. Bet gal todėl, kad testavau iš mėginuko.

Kvepalų natos: kalendra, bergamotė, snaputis, eglių sakai, rožė, labdanas, pačiulis, stirakas, ambra, opaponksas, muskusas, vanilė. .

PAGRINDINIAI AKORDAI: balzamiškas, ambros, vanilės, aromatinis, muskusinis.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 09 20, 12:09

 Esteban - Sensuelle Russie
 Na pagaliau ir man teko laimė pratestuoti šį kvapą.
Kvapas labai greitai kintantis. Pradžia - sodrus pušynas, gal šiek tiek gaivokas kaip man. biggrin.gif Laimė greitai pajuntu cinamoną, tada kvapas pradeda keistis į šiltą, jaukų saldumą su trupučiu prieskonių. Bet kas labiausiai patiko - tai bazė, bet tik po kokios geros valandos, kai kvapas jau vos juntamas - spėju, kad muskusas mane ten taip užvežė.
Dar kas keista pasirodė, kad bazėje jutau lengvą vyšnių kvapą, tokį vos plevenantį. Sukau galvą, ką man primena...iš pradžių John Galliano vyšnias, tokias truputį lengvai parūkintas, bet vėliau atmečiau šį variantą kaip pernelyg sodrų. Sensuelle Russie bazėje man vyšniškumas panašesnis į gaivesnę Cacharel - Gloria...vat šį kvapą (kiek aš jį pamenu) ir priminė. Tik dabar suku galvą, kaip mano nosis sugebėjo kvepaluose rasti to, ko nėra, t.y. vos juntamą vyšnių dvelksmą. Natose juk net heliotropo nėra blink.gif

Vakar dar atradau lašelį Hermes AN ir palyginau su Esteban SR - tikrai panašumas neabejotinas.
Charakteriu man jie giminigi su Laura Mercier - jei išėmus kavą, tai gal su Nuits Enchantees. Kažką bendro turi tikrai, šleifinasi man itin panašiai.
Tikrai dėmesio vertas kvapas mėgstančioms šiltus, jaukius žieminukus.

Kvepalų natos: Sibiro pušis, bergamotė, cinamonas, kardamonas, pačiulis, vanilė, kedras.

PAGRINDINIAI AKORDAI: švelnūs prieskoniai, mediena, cinamonas, aromatinis, vanilės.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 09 20, 12:09


Parfums de Nicolaï - Vanille Intense
Tik dabar turėjau galimybę pratestuoti Apie juos norėčiau trumpai. Visą vakarą sukau galvą, kur aš labai panašų kvapą gamtoje esu uodusi. Bingo....šviežiai supjautos pušų lentos ir ant jų lipnus skystis - sakai. Vaikystėje ant nupjautų medžių rasdavau jau šiek tiek sukietėjusį, bet dar minkštą darinį, kuris būtent taip man ir kvepėjo. Kvapą bandžiau ant vidinės rankos pusės venų - na iš kur ima kraują Nes pastebėjau, kad būtent ten kvapas būna pats intensyviausias. Pradžioje rodėsi net pakaitintas romo taurė ir šalia pamerkta gėlių puokštė (tikriausiai neužmirštuolių?).
Tačiau finišas toks - skysti sakai ant pušinių lentų.


Kvepalų natos: apelsinas, apelsinų žiedai, sausiukas (šlamutis), cinamonas, mediena, pačiulis, ambra, muskusas.

PAGRINDINIAI AKORDAI: švelnūs prieskoniai, cinamonas, saldus, citrusinis, vanilės. 

Sakuotos lentos

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 11 04, 13:07
 
Thierry Mugler - Alien Sunessence Edition Limitee 2011 Or d`Ambre 
 
Labai smalsu buvo dar vieną Alien leidimą pratestuoti, o ypač šį, nes yra žodis Ambre... bigsmile.gif Taigi testuoju ir rašau wink.gif
Iš pradžių kvapas pakvimpa citrusais.. lyg ir kivis vaidenasi, bet po labai greitai kvapas kinta ir permuša viską jazminas...brrr...Nelabai nelabai man patinka, nes man jis čia itin ryškus. Viduriukas gėlinis, lengvas. Kiek palaukus, mano laimei, ima saldėti - vanilę jaučiu itin ryškią. Teliko sulaukti ambros laugh.gif Velnioniškai sunku laukti, nes pabodo jau...ph34r.gif
Sėdžiu ir gailiuosi, kad kažkada išmainiau savo turėtus ir dabar artėjančiam šaltajam sezonui taip tiksiančius Alien Liqueur de Parfum. Mąstau ir ko toks sintetinis kvapas mane taip traukia. Matyt turi kažką, kas sukuria didingumo, prabangos aurą. Ne kartą teko girdėti komplimentus, kad tai prabangus kvapas. Užsisvajojau jau...na uostau ir ką...ir nieko. Vos juntama pavanilinta mediena, o kur ambra?????????????
Nusivyliau, nes tikėjausi, kad kvepaluose dominuos AMBRA, o jos čia reikia kaip adatos šiene ieškoti. Na ir gerai, lieku prie savo įsitvirtinusių limitkių ir ramu dabar.
O šis leidimas lengvas, gėlėtas tinka ne tik vasarai, bet ir žiemą, nes bazė tai šildanti, jauki...tik be ambros. O gal mano uoslę tas sintetinis jazminas užblokavo

Kvepalų natos: kivi, jazminas, vanilė, orchidėja, mediena, ambra.

PAGRINDINIAI AKORDAI: baltos gėlės, ambra, vaisiai, animalistinis, saldus, tropinis.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 11 04, 13:31
 

M. Micallef - Les 4 Saisons: Black Sea
  - kvapas, kuris mane sužavėjo iš pirmo testavimo.
Iš karto pasijunta lengvas prieskonių ir smilkalų kvapas, man net tabako lapai rodosi. Tačiau tuo pačiu kvapas nėra sunkus ar dusinantis, o sodrus, gilus...kaip jūra biggrin.gif Na jei jau sieti kvapą su pavadinimu - tai jūros aš pasigedau, nes trūko kvapui vandeningumo, gal net druskos sūrumo. Bet gal geriau man, nes kvapas saldus ir labiau priminė saldžiai kvepiančias gėles, medžius. Kvapui kintant, jis darosi lengvesnis, gaivesnis, juntamas vaisių lengvas dvelksmas (iškart papurškus buvo itin stiprus, išraiškingas - rich and deep). Bazė labai rami, jauki, aksominė ir šilta. Labiausiai juntu muskusą, santalmedį ir ambrą. Kvapas - įsijautus į kvepalų pavadinimą - dabar man primena švelnų, saulės įkaitintą smėlį prie jūros. Tikrai puikus ir įdomus kvapas. Keista, kad tiek nedaug parašiau.

Kvepalų natos: prieskoniai, kiparisas, Gvajoko mediena, šafranas, gvazdikėliai, cinamonas, pakalnutė, gėlių natos, santalmedis, Virdžinijos kedras, ambra, smilkalai, vanilė.

PAGRINDINIAI AKORDAI: švelnūs prieskoniai, mediena, balzamiškumas, cinamonas, pudriškumas, ambra. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 12 08, 20:14
 
M. Micallef Les 4 Saisons: Automne

Kvapas man taip pat patiko savo kitimo variacijomis ir kokias keistas mintis sukėlė. Taip pat tai pirmas kvapas, turintis sezono pavadinimą, kuris man gražiausiai atskleidė ankstyvą rudenį, derliaus ėmimo metą. Mano testavimo įspūdžiai buvo tokie: žolė, žolė, žalumynai. Tik žalumynai čia daržovių..morkų, burokėlių viršūnių. Vienu momentu net šviežiu šienu pakvipo. Vėliau kvapas ima intensyvėti ir saldėti - tampa įdomia vaisių-daržovių samplaika. Nežinau kodėl, bet man kilo mintys apie burokėlius ir morkas biggrin.gif Tada pakvipo uogos - raudonosios vynuogės, jų sultys. Kintant kvapui jaučiu žemės ir laukų aromatą - šviežiai suartos dirvos, nupjautų rugių ražienos. Esu net pasibraukusi, kad gerai pravėsęs kvepėjo šilta, saldžia pavanilinta mediena. Ypač nusaldėja ant manęs bazė. Labai jaukus ir mielas kvapas.

Tai medienos kvapas. Kvepalų natos: raudonos uogos, bergamotė, šafranas, muskatas, kmynai, santalmedis, pačiulis, vanilė.

PAGRINDINIAI AKORDAI: švelnūs prieskoniai, gaivūs prieskoniai, pačiulis, vanilė, balzaminis, vaisinis.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 12 08, 20:36
 
Lorenzo Villoresi - Incensi 

Vytintos žuvies kvapas blink.gif Suvokiu, kad tai prieskonių ir smilkalų mišinio padarinys. Bet pirmosiomis minutėmis tikrai man asmeniškai kvepia vytinta žuvimi ir gal net žuvų žvynais (mėgstu ją, bet tikrai ne kvepaluose...brrrr). Kintant kvapui išlenda padūmavusi mediena. Nemalonus žuvakvapis po truputį nyksta ir lieka švelni, rami mediena. Keistas kvapas, nelabai supratau jo esmės, nes kvepėti taip tikrai jokiu būdu nenorėčiau.

Tai rytietiškas - medienos kvapas. Kvepalų natos: žalios natos, elemi, galbanum, obuolys, citrina, bergamotė, cinamonas, imbieras, mimoza, pipirai, kadagys, labdanum, benzoinas,.
smilkalai, mira, stirakas, tolu balzamas, opaponksas, santalmedis

PAGRINDINIAI AKORDAI: balzamiškumas, švelnūs prieskoniai, smilkališkumas, pudriškumas, saldumas, aromatinis.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 12 08, 20:36

Hermessence - Vanille Galante. Drėgnas, žalsvas saldumas...kažkuo primena Nicolai - Kiss Me Tender, tik žymiai lengvesnės ir paprastesnės kompozicijos versiją. Gaivi vanilė su trupučiu medienos. Užteko mėginuko, daugiau nereikia. Jokių emocijų, jokių asociacijų - neįdomus kvapas. Iš mano mylimų vanilinių kvapų tikrai yra 100 kartų puikesnių ir kompoziciškai įdomesnių kvapų su cinkeliu. Vanille Galante neradau jokio cinkelio. schmoll.gif

Tai rytietiškas - vanilės kvapas. Kvepalų natos: vanilė, gėlių natos, mediena, prieskoniai, konjakas, tabakas, kakava, muskusas.

PAGRINDINIAI AKORDAI: gėlės, vanilė, medienos, saldumas, lengvas prieskoniuotumas

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 12 11, 14:31
 
Libertin Louison Technique Indiscrete - Santa Subita

VDK taip rašo - Provoslavų cerkvės kvapas, daug vaškinių žvakių, senos ikonos, dūmų įsigėręs medis... "Jautiesi kaip šventoji" - pastebėjo Libertin Louison, šio aromato kūrėjas.
Ne mano vienos pastebėjimas, kad kvapas tam tikru momentu primena Annick Goutal-Ambre Fétiche.
Ant mano odos labai graži, minkšta padūmavusi mediena, pasaldinta žiupsneliu vanilės ir nuostabus muskusas.  Visko jame su saiku - tiek prieskonių, tiek saldumo, tiek smilkalų/dūmų. Drysčiau paprieštarauti gerb. Libertin Louison - kvapas manęs tikrai neprivertė pasijausti šventąja. Iš pradžių net mintis nebuvo kilusi apie bažnyčią. Kvapas man kaip tik šiuolaikiškas, jokiomis senienomis (senais daiktais ir pan.) nekvepia  schmoll.gif
Reiks dar kartelį testuoti ir paieškoti juose vaškinių žvakių.
Teko antrą kartą atidžiau pratestuoti kvapą - purškiau ant riešo ir ant rankos sulenkimo....venų biggrin.gif Tai kvapas ant rankos sulenkimo daug intensyvesnis - čia jau radau ir senų daiktų kvapą, sumišusį su degančių žvakių kvapu - labiau dūmais, kai užgesini žvakę nei vašku. Toks tikrai šventų namų kvapas...truputis senų knygų, ar net pergamento kvapas (tik senas čia tikrai nereiškia - pelėsiu kvepia). Manau, kad tos asociacijos su cerkve kyla todėl, kad jau perskaičiau, kokia šio kvapo istorija, t.y. ką šiuo kvapu kūrėjas norėjo išreikšti. Jei būčiau nežinojusi ir uosčiusi tik riešą - viskas kas cituojama aukščiau būtų objektyvus kvapo apibūdinimas.
Išvada viena - tikrai dėmesio vertas kvapas.

Tai rytietiškas - medienos kvapas. Kvepalų natos: citrina, apelsinas, bergamotė, kedras, santalmedis, pačiulis, benzoinas, vanilė, ąžuolo kerpės, muskusas.

PAGRINDINIAI AKORDAI: balzamiškumas, švelnūs prieskoniai, pačiulis, mediena, citrusai.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 12 03, 22:50

Libertin Louison Technique Indiscrete Indiscrete 

Man pradžia itin gaivi, daug citrusų, kitų vaisių, uogų, bet ne uogienė. Gal labiau sultingos, sunokusios šviežios uogytės, vaisiai saikingai užpilti cukrumi. Saldumas pradžioje vos juntamas, tikrai neperdėtas, neįkyrus - tarsi vaisų/uogų sultys, savyje turinčios kažką gaivaus, kažką saldaus, bet labai natūralaus tarsi iš savęs išgauto saldumo. Kvepia gaiviai saldžiai. Pasipurškus įkyriai vaikėsi mintis, kad kažką man jie primena, kažkuri nata ar natų mišinys/duetas primena kitą kvapo užuominą. Gal pusė dienos ši mintis nedavė ramybės. Pagaliau supratau, kad MAN jie panašūs į Thierry Mugler - Alien vasarinę versiją, gal labiausiai į Alien Sunessence. Didžiosiomis raidėmis žodį "man" parašiau todėl, kad kitos nosies nuomonė buvo kitokia - nerado panašumo. O man primena ir negaliu pakeisti nuomonės net kvepėdama kelintą kartą - kažkas panašaus "iššauna". Gal čia panašus jazmino ir citrusų "susižaidimas". Sklaida tikrai puiki. O saldumas labai malonus, man vos juntamas. Paskui pasižiūrėjau natas - ten dar ir karamelė yra. unsure.gif Aš jos neradau, arba ji buvo paskandinta kitose natose. Kita nosis, uosdama šį kvapą, saldumo beveik nerado g.gif Kaip visada - įdomus žmogaus odos ir kvepalų santykis.

Tai rytietiškas - medienos kvapas. Kvepalų natos: bergamotė, mandarinai, vaisių natos, jazminas, tuberoza, rožė, muskusas, karamelė, vanilė, medienos natos, ąžuolo kerpės (samanos).

PAGRINDINIAI AKORDAI: citrusinis, saldus, karameliškumas, vanilė, vaisiai. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 12 18, 15:11

Mona di Orio - Nuit Noire

Pamenu, kai pirmą kartą prieš kokius 1,5-2 metus testavau - nurašiau juos dėl svorio trūkumo. Dabar galbūt subrendau jiems tiek, kad mielai retomis akimirkomis pasikvėpinu jais. Didelio jų kiekio nesinori - pakanka atomiko. Pradžia man itin gaivi, labiau kvepia ne apelsinžiedžiais, o apelsinų lapais, citrinų žievele su švelniu karstelėjimu. Vėliau natos taip susimiksuoja, kad kyla asociacijos su šaltmėčių arbata su griežinėliu citrinos. Tuberozos kreminės...švelnios, ramios, prislopintos kedro ir žalių akordų (žalių lapų, stiebų, o gal net arbatos nata), kurie sukuria gaivų, lengvą foną. Kvapui nusistovėjus jaučiu savo mėgiamą prieskonį - cinamoną, bet jis labai neryškus. Staiga išlenda įkyroka nata, kuri erzina - kas tai? g.gif Pasižiūriu į natas - ar tik nebus tai oda (su odos nata aš nelabai draugauju), kuri šiame natų derinyje tampa rūgščiai gaižiu kvapu. Tas gaižumas pereina į asociacijas su senais daiktais...tiesiog senove, senoviniais pastatais. Laimė tai trunka ne taip ilgai, bazė pasirodo labai miela. Kvapas saldėja, išlenda švelnus muskusas, tongapupės ir vanilė???? Nors jos nėra. Tai tikriausiai gintaras, nes kiek teko skaityti jo kvapas yra benzoino, labdanum ir vanilės kombinacija. Kvapas visai ne vakarinis, tuo labiau ne nakties gundymams skirtas. Man jis dieninis gan ramus, subtilus ir kartu lengvas kvapas. Sutiksiu su savo pirmąja nuomone, kad iki Nuit Noire trūksta kvapui svorio. Medienos juose labai pasigedau, mano nosis jos visai neiššifravo.

Tai rytietiškas - gėlių kvapas. Kvepalų natos: imbieras, apelsinų žiedai, kardamonas, tuberoza, santalmedis, cinamonas, gvazdikėliai, kedras, oda, tongapupės, muskusas, ambra.

PAGRINDINIAI AKORDAI: švelnūs prieskoniai, baltos gėlės, animalistinis, balzaminis, medienos, muskusinis.

P. S. Testuota senoji Nuit Noire versija
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 12 18, 15:43


Mona di Orio - Les Nombres d’Or Musc

Notes: neroli, angelica, heliotrope, tonka, precious musk.

Dar vienas pamiltas Mona di Orio kvapas iš jos Les Nombres d’Or kolekcijos (myliu tiek Ambre, tiek Vanille).
Natų nedaug, tačiau tai ką užuodžiu ant savo odos, atrodo, kad tai visa paletė įvairiausių sudedamųjų. Bendras kvapo apibūdinimas - tai tarsi gurmaniškas skanėstas. Galiu iškart perspėti tas, kurios nedraugauja su saldžiais kvapais, kad Musc yra itin saldus. Labai ryškus heliotropas, tačiau čia jis kvepia ne vyšniomis (man jis daugumoje kvepalų būtent vyšniomis kvepia), o tiesiog šilta saldžia vanile. Pradžia prieskoniuota subtiliomis gaiviai saldžiomis natomis. Bendras vaizdas tarsi uostyčiau geros kokybės riešutų sviestą. Dar labiau įsigilinus atrodo, kad kvepia trintais riešutų branduoliais. kiek pravėsęs - priminė giles, jų kavą. Nuo kreminės, klampios konsistencijos kvapas pereina į smile.gif Apibendrindama galiu pasakyti - Frederic Malle - Musc Ravageur ir Mona di orio - Musc - 2 kvapai, kuriuose labai įdomiai perteiktas muskuso aromatas. Nors jei reikėtų rinktis tarp šių dviejų muskusų - be abejonių imčiau Frederic Malle. smile.gif
Švelniai saldų tongapupių ir muskuso derinį. Muskusas ant manęs itin ryškus ir labai moteriškas (neįsivaizduoju vyro, kvepiančio šiuo kvapu). Vėliau man jau vaidenasi net gurmaniško romo natos, vos nosį kyšteli ir žalsvos natos, tarsi stiebeliai, lapeliai - jie kvapui suteikia truputį gaivos, todėl kvapas tikrai nėra toks valgomas, kaip aš jį čia apibūdinau. Vakarinis, gundantis aromatas. Žinome, kad daugumai vyrų patinka saldūs kvepalai...tai šis tikrai turėtų įtikti

Tai rytietiškas - gėlių kvapas. Kvepalų natos:
Braziliškas apelsinas, Indonezijos gvazdikėliai, kartusis apelsinas, romo ekstraktas, Burboniškasis vetiveris, kvapioji kananga, Indiškas santalmedis, gvajoko mediena, Vanilės absoliutas iš Madagaskaro,ambra , tongapupės.

PAGRINDINIAI AKORDAI: muskusinis, aromatinis, gėliškas, pudriškas, balzaminis.

 
P. S. Kai testavau ir aprašinėjau kvapą naudojausi tik www.fragrantica.com informacija apie natas, dabar - pasinaudojau išsamiuoju www. luckyscent.com
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2011 12 18, 15:43

Frederic Malle - Musc Ravageur

Man Musc Ravageur tarsi kvepalai-paslaptis-afrodiziakas. Jei pradėčiau čia rašyti apie juos, tektų raudonuoti, jaustis nepatogiai. Galiu parašyti trumpai. Tai grynai vakarinis-naktinis animalistinis kvapas, labiau skirtas kvėpintis laukiant mylimo vyro, skirtas meiles preliudijai...žinoma nebūtinai, nes svaigintis kvapu galima ir be vyro biggrin.gif Bent man tai kvapas, apibūdinamas vienu žodiu - dirty. Žinau, kad begalė nuomonių, jog kvapas vertas nulio. Man jis vertas 10/10. Subalansuotas man biggrin.gif
Įdomu, kaip kitoms jis? wink.gif

Tai rytietiškas kvapas. Kvepalų natos: levanda, bergamotė. saldusis mandarinas, cinamonas, gvazdikėliai, santalmedis, tongapupės, vanilė, gvajoko mediena, kedras, muskusas, ambra.  

PAGRINDINIAI AKORDAI: švelnūs prieskoniai, vanilės, aromatinis, cinamonas, medienos, balzamiškas.

Iki šiol mano vieni iš mylimiausių kvepalų

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2012 01 02, 18:28
 
 Parfumerie Generale PG10 Aomassai 

Nors esu saldžių kvepalų mėgėja, bet šie tokie saldūs, karamelizuoti, kad erzina ir pykina. Bandžiau jaukintis, bet nepavyko. schmoll.gif Ar tos saldžios natos nosį užblokavo, bet ryškios medienos ir smilkalų neužuodžiau schmoll.gif Kvapas šiltas, priminė labiau kažką saldaus ir valgomo.

Tai rytietiškas - medienos kvapas. Kvepalų natos: karamelė, skrudinti riešutai, likeris, kartusis apelsinas, prieskoniai, mediena, vetiveris, balzaminė mediena,smilkalai, džiovintos žolelės, dervos, sakai. 


PAGRINDINIAI AKORDAI: saldus, balzaminis, medienos, karamelės, riešutų, švelnūs prieskoniai. 

P. S. Reiks dar kartelį pratestuoti po ilgesnio laiko. Įdomu, ar nepasikeitė įspūdis. 





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2013 02 21, 14:24

Pierre Balmain - La Mome 

Įspūdžius rašau dar neišsigydžiusi slogos, bet testavau pagerėjimo momentu smile.gif
Pati pradžia - gražus, švelnus, trapus gėlinis aromatas su cinkeliu. Gėlių puokštė, dvelkianti vos salstelėjusiu aromatu, kurioje išskiriu dominuojančią gėlę - rožę. Ups aš gi jos taip nemėgstu kvepaluose, bet ji čia visai kitokia: švelni, nesodri, lyg su rasos lašeliais tarpsta rožyne, prie kurio stoviu pakankamu atstumu, kad tik vos vos ją suuodžiu, todėl ji manęs visai nekankina, anaiptol - man patinka. Taip, ši rožė man priimtina. Gražiai dera su kitomis gėlėmis - frezija, našlaite. Šio kvapo cinkelis - mano mylimi raudienieji pipirai, visai visai neaštrūs, prigesinti, gražiai įsipynę ir puikiai derantys su trapiomis gėlėmis. Kvapas nėra itin sodrus, bent mano nosiai. Kol kas jis švelnus, labai komfortiškas, bet su intriga. Jeigu nebūtų jokio cinkelio, gėlinius kvapus aš nurašau į skyrelį "neįdomu, nuobodu, ne mano". Kas vyksta su kvapu toliau tik dar labiau kelia mano susidomėjimą. Išnyra myra bigsmile.gif Ji gan ryški, kvapui priduoda šiltumo, saldumo, jaukumo, taurumo, pakilumo jausmą, ir puikiai dera su jau minėtomis natomis - labai gražus derinys. Rožės neryškų pudriškumą puikiai užtušuoja myros balzamiškumas. Šalia prislopinta avietė, dar pilnai nesunokusi, vos vos rūgštoka, bet gaivi, su jau pradedančiu skleistis aromatu. Kvapas balzamingas, bet ne tirštas. Nejuntu jokio atstumiančio biggrin.gif Kaip rašiau, pradžia vos saldi, begt bazė jau žymiai saldesnė, bet tikrai nėra per saldi. Viskas subalansuota, riba tarp per saldu, valgoma, konditeriška ryškiai nubrėžta. Saldume
nejaučiu jokios sintetikos (nors jos tikrai yra, kaip kitaip pagamisni tokį kvapą). Saldumą sukuria ambra ir opaponksas. Ambra žinoma, kad nėra ta tikroji ambra, o tik tai ką vadiname ja, sukurta iš saldumą sukuriančių natų. Taigi, šios dvi minėtos natos man pačios ryškiausios ir sodriausios. Manau gera mintis, kad nepridėta vanilės, nes dažnai vanilė kaip tik padaro kvapą per saldų ir per daug sintetinį. Muskuso beveik neradau, o kvapui prasisklaidžius juntamas švelnus irisas. Man labai gražus kvepalų buteliukas, o ir kvapas jame žavus, paslaptingas, elegantiškas. Kvėpinsiuosi juo, kai išsigydysiu slogą, gal tada pasikeis nuomonė (tada pakomentuosiu dar kartą). Tačiau dabar kvapas tikrai man patiko, turiu mėginuką ir nenoriu su juo jokiu būdu skirtis. Ačiū gerajai fėjai už galimybę pažinti šį gražų kvapą bei suprasti, kad ir gėlėmis pradedamas "piešti" kvapas gali būti įdomus, nebanalus ir nuobodus.
kvapo, kas neretai pasitaiko, kai atrodo parfumeris sumeta į krūvą natas, kurios tarpusavyje "pjaunasi", nedera. Šioje kompozicijoje viskas labai gražu, ir kuo toliau tuo labiau gražėja. Kodėl? Nes nusaldėja

Tai rytietiškas - gėlių kvapas. Kvepalų natos: raudonieji pipirai, rožė, frezija, našlaitė, rožė, avietė, mira, irisas, ambra, opaponksas, muskusas.


PAGRINDINIAI AKORDAI:  balzaminis, saldus, gėlinis, pudriškas, rožių.

La Mome (The Kid) pristatyti 2007 m., sukurti bendradarbiaujant parfumeriui Guillaume Flavigni.
La Mome kvepalai dedikuoti garsiajai Edit Piaf, išleisti tuo metu, kai buvo filmuojamas filmas apie jos gyvenimą. Filmas režisuotas Olivier Dahan. Filmas laimėjo du Oskarus, 4 BAFTAs, 5 Cezarius, 3 Czech Lions ir Golden Globe apdovanojimus. Pagrindinė aktorė buvo Marion Cottilard, kuri laimėjo Academy Award už geriausios aktorės Edit Piaf rolei.  Nuoroda: http://www.tfmdistribution.com/lamome/lamome.htm 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Data: 2013 02 22, 19:39


 gs01 biehls parfumkunstwerke 


 Man juose labai ryškus morkiškumas, t.y. sultingos morkos. Vienu momentu buvo panašumo net į bulvių košę su daug morkų ir su nemažai prieskonių

Tai šiprinis - vaisių kvapas. Kvepalų natos: rasos lašo žaluma, apelsinų žiedai,laimas, morkų sėklos, magnolijos žiedlapiai, basilikas, raudonieji pipirai, laurų lapai, baltojo persiko absoliutas, frezija, vandens lelija, rožė, jazminas, davana, kedro mediena, vetiveris, santalmedis, gvajokas, basmati, muskusas, ambra, samanos. 

PAGRINDINIAI AKORDAI:  žalumos, muskusinis, medienos, švelnūs prieskoniai, gėliškumas, gaivumas.














---------------------------------------------------------------------------------------------------

Naudotasi šiais šaltiniais:

1.  www.fragrantica.com
2.   www.luckyscent.com

BUS TĘSINYS... wink.gif

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą