2013 m. sausio 30 d., trečiadienis

Lengvas kremas mišriai/riebiai odai

Nors už lango siaučia vėjas, žiema vis dar kankina gripo virusais, nutariau bent mintimis persikelti į vasaros metą. Ne be reikalo. Kremo receptas bus skirtas ne tik mišrios/riebios odos savininkėms, bet ir normaliai/sausai odai vasaros metu. Šį kremą plakiau labai dažnai vasaros sezonu. Taigi mano odos pamėgtas kremas:
Kiekis ~ 17 g, aliejų kreme ~ 20 proc.
Leptospermum scoparium
1 g bacuri sviesto
0,9 g graikinių riešutų aliejus (1 ml)
0,94 g tamanų aliejaus (1 ml)
0,6 g Olivem 1000
13 g hamamelio hidrolato
0,1 g alantoino
0,1 g kofeino
0,5 g arrow root pudros (berods verčiasi į lietuvių k. kaip Marantos pudra)
1 l. vit. E
2 l. manuka eterinio aliejaus (Leptospermum scoparium)
1 l. levandų eterinis aliejus (Lavandula officinalis)
2 l. ekokonservanto Cosgard

Nors kreme yra nemažas procentas aliejų, tačiau mano mišriai, o vasarą - riebiai odai labai tiko. Gal padėjo marantos pudra, kuri sugeria išsiskiriantį sebumą, tuo pačiu suvienodina veido spalvą, sutraukia poras. Pačiame kreme jis veikia kaip labai lengvas tirštiklis, todėl emulsiklio Olivem 1000 dėjau tik 3,5 proc. Paprastai šio emulsiklio naudojama 5-6 proc., bet man patinka lengvesnės tekstūros kremai.
Kremui naudojau tokius aliejus/kremus, kurie tinka tokio tipo odai. Bacuri sviestas yra rudas ir kremas nusidažo rusva spalva, bet man patinka :) Tik kvapas jo ne itin malonus, reikia priprasti. Pradžioje net smirdėjo, o dabar atrodo, kad visai neblogas tas kvapas. Šis sviestas tinka riebiai odai, nes subalansuoja sebumo sekreciją, ją drėkina, gydo net egzemas, žvynelinei tinka. Jis puikiai susigeria, nepalieka riebios plėvelės.
Tamanų aliejus puikiai žinomas problematiškos odos žmonėms. Jis turi priešuždegiminių ir regeneruojančių savybių. Gydo spuogus, randus, bėrimus, ramina sudirginimą, uždegimą.
Kofeiną vasarą naudoju dėl jo puikios savybės apsaugoti odą nuo saulės kenksmingo poveikio, kuris gali sukelti odos vėžį. Kadangi turi antioksidacinių savybių - puikiai tinka ir jauninančių priemonių gamyboje, pvz. paakių kremams.
Myliu manuka eterinį aliejų, nes jis labai efektyvus gydant spuogus, ypač pūlingus, giluminius, skausmingus. Pradėjau vis dažniau jį naudoti vietoje arbatmedžio eterinio aliejaus, nes manuka veikia 20-30 kartų aktyviau nei arbatmedis. Kvapas nelabai patinka, man smirdi, bet juk greitai nugaruoja tas nemalonus kvapas. Paderinu jį su kitu, maloniau kvepiančiu eteriniu aliejumi.

Lengvas kremas mišriai/riebiai odai
Bacuri sviestas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą