2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Per „kančias“ gimęs kremas su ProLipid 141 emulsikliu



Vis skaitinėjau merginų pagyras, kokios malonios šilko, „antros odos“ pojūčio tekstūros kremukai gaunasi su emulsikliu ProLipid 141. Deja, Lietuvoje juo nepreikiauja nei viena man žinoma parduotuvė. O kol prisiruošiu pirkti iš JAV... Todėl tik dūsavau, kad gal kada nors ir aš išbandysiu šį išgirtąjį emulsiklį.
ProLipid 141 INCI: Glyceryl Stearate, Behenyl Alcohol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Lecithin, Lauryl Alcohol, Myristyl Alcohol, Cetyl Alcohol. Šis emulsiklis pasižymiu itin dideliu odos drėkinimu, tinkamumu net itin jautriai odai, o  taip pat stiprina odos apsauginį barjerą, todėl vasarai jis puikus pasirinkimas.
ProLipid 141 emulsiklis
Ir netikėtai nelauktai gavau dovanų siuntinuką-staigmeną, o jame tarp kitų gėrių aptikau ir ProLipid 141. Iškart nelauksusi ėmiau gaminti kremą. Laikiausi nurodymų, buvau pasirengusi ilgam kremo plakimui. Vos nudžiugau, kad pirmas blynas neprisvilo, o jis...ėmė ir prisvilo, jau kitą dieną. Ėmė skirtis fazės. Mąsčiau, kokia nesėkmės priežastis: netinkamas receptas, t.y. priedai tokie kaip žaliosios arbatos ekstraktas, migdolų pudra, cinko oksidas ir pan.? Antras bandymas be cinko oksido vėl nepavyko. Tokio fiasko kremo gamyboje dar nebuvau patyrusi. Bet smagu mokytis iš savo klaidų. Kai kremas nepavyko iš eilės porą kartų, nutariau gaminti be jokių ištraukų, miltelių ir pan. papildų. Ilgai plakiau, ilgai nenorėjo fazės susijungti taip, kad nesiskirtų tik nustojus plakti. Pastarąjį kartą labai ilgai plakiau. Gal 20 – 25 min. Pagaliau gavosi tolygi tekstūra. Supyliau kremą į indelį ir laukiau kelias dienas. Mano nuostabai (buvau jau praradusi viltį, kad kremas pavyks) kremas išliko stabilus. Dabar jį su malonumu naudoju ir džiaugiuosi. Tekstūra tikrai maloni, švelni odai, kremas nei per riebusi nei per liesas (dėjau ~ 17 proc. aliejų ir 5 proc. emulsiklio). Puikiai susigeria, tikrai priglunda tarsi antra oda. Iš laimės net dainuoju!!!!
 
Kremo kiekis ~ 18 g
1,5 g ryžių grūdų aliejaus
1 g melionų sėklų aliejaus
0,5 g moliūgų sėklų aliejaus
0,9 g ProLipid 141
13 g distiliuoto vandens
3 l. hialiurono gelio
4 l. vit. B5
1 l. augalinio bisabololio
1 l. Vaistinių šalavijų eterinio aliejaus (Salvia officinalis)
1 l. Kvapniųjų pelargonijų eterinio aliejaus (Pelargonium graveolens)
1 l. Mirtenių/niaoulių eterinio aliejaus (Melaleuca quinquenervia)
4 l. ekokonservanto cosgard 

Šiame recepte naudojau naujai įsigytus dar nenaudotus aliejus. Daugiausiai rinkausi gan lengvus aliejus, skirtus mišriai/riebiai odai, tuo pačiu norėjosi gauti ir apsaugą nuo aplinkos faktorių..taip šiuo metu nuo mano mylimos saulutės.  Ryžių grūdų aliejus -(Oryza sativa)- jau nuo seno naudotas Japonijoje, pasižymi tokiomis savybėmis kaip mažina uždegimus, ramina ir drėkina odą. Ypač aktuali moterims šio aliejaus geroji savybė – puikiai saugo odą nuo senėjimo.
Melionų sėklų aliejaus – (Citrullus Vulgaris) - neužkemša porų ir netrukdo kūnui toliau natūraliai šalinti toksinus pro odą. Tinka sausai, riebiai, spuoguotai ar brandžiai odai, kadangi jis yra praturtintas riebalų rūgštimis, kurios padeda odai grąžinti elastingumą.  Šis aliejus drėkina, neužkemša porų, tonizuoja, gerina odos elastingumą, šalina pavargusios odos požymius. Mažina aknės ir kitas odos problemas.
Moliūgų sėklų aliejus - (Cucurbita Pepo)- turi daugybę vertingų elementų, pvz.: vitaminų A, B, C, D, E, cinko, kalcio, magnio, Omega 3 ir Omega 6. Aliejus yra dažnai naudojamas produktuose, padedančiuose atnaujinti ir atgaivinti odos audinius. Aliejus lengvai įsigeria, padeda gydyti žaizdas ir opas, apsaugo nuo žalingų UV spindulių. Moliūgų sėklų aliejus greitina audinių regeneraciją; didina kapiliarų elastingumą; dėl vitamino E aprūpina odą drėgme ir deguonimi, oda tampa aksominė ir elastinga; saugo odą nuo saulės nudegimų.

Eterinius aliejus rinkausi pagal savo odos tipą. Vaistinis šalavijas balansuoja sebumo gamybą. Naudojamas esant išsiplėtusioms poroms, rekomenduojamas spuogų gydymui, padeda odai ilgiau išlikti jaunai, elastingai. Yra puikus antiseptikas.
Mirtenių/niaoulių eterinis aliejus šiuo metu man atstoja arbatmedžio EA. Tai stiprus atibakterinis, antivirusinis eterinis aliejus. Puikiai kovoja su spuogeliais. Net jei jų ir nėra, turiu bent vieną kremuką su šiuo ar panašaus veikimo eteriniu aliejumi, kurį naudoju spuogelių prevencijai.
Kvapniųjų pelargonijų eterinis aliejus balansuoja riebios, mišrios odos sebumo išsiskyrimą, pasižymi antibakteriniu poveikiu. Tinka odai su išsiplėtusiais kapiliarais. Puikiai tinka nedideliems nudegimams, įvairios kilmės žaizdelėms gydyti, tame tarpe ir vabzdžių įkandimams. O vasarą kaip tik reikalinga apsauga nuo vabzdžių, ypač uodų. 




Mano oda džiaugiasi šiuo kremuku, nors jo receptas labai jau paprastas, nenaudojau jokių ypatingų papildų, pagerinimų. Spuogeliai nekyla, oda matinė, atrodo, kad ir sebumo mažiau išsiskiria. Aišku dabar vėsoka lauke. Žiūrėsiu, kaip bus per karščius. Žinau tik viena, kad su šiuo pirmu sėkmingu kremuku prasidės kremų gamyba vasarai su puikiu emulsikliu ProLipid 141.Susidomėje šiuo emulsikliu plačiau apie jį gali paskaityti čia .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą