2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Šampūnas nuo pleiskanų

Turiu didelę problemą - pleiskanas. Deja tai ne paprastas galvos pleiskanojimas, o seborėjinis dermatitas. Anksčiau padėdavo paprasti šampūnai nuo pleiskanų, tačiau jau kuris laikas jie nepadeda. Bandžiau susikurti kažką natūralaus ir kartu padėtų įveikti ar bent sumažinti galvos odos pleiskanojimą. Rinkausi tokius ingridientus, kurie veikia raminančiai, gydo pleiskanojimą, slopina niežulį ir naikina grybelius.
Kiekis ~ 61 ml
Sudėtis:
29 ml hidrolato: 20 ml šalavijų ir 9 ml šlamučių
0,2 g ksantano
1,1 ml graikinių riešutų aliejaus
1 ml jonažolių fitolio
1,7 g kofeino
0,2 g ožkos pieno miltelių
1,7 g kosmetinės sieros
2,1 g d-pantenolio (vit. B5)
0,3 g alavijo ekstrakto X200
0,8 ml pieno rūgšties
20 ml šampūno bazės (INCI : Sodium cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl glucoside, Sodium cocoyl glutamate, Sodium lauryl glucose carboxylate)
1,3 ml riebalų atstatytojo (INCI : Coco glucoside and Glyceryl oleate)
2 l. augalinio bisabololio
Eteriniai aliejai:
3 l. šalavijų (Salvia sclarea)
5 l.: - 3 lašai arbatmedžio (Melaleuca Alternifolia) + 2 lašai manuka (Leptospermum scoparium)
4 l. levandų (Lavandula officinalis)
5 l. cintrižolių imbierinių (Cymbopogon martinii)
3 l. atlasinių kedrų (Cedrus atlantica)
2 l. greipfrutų rausvųjų (Citrus paradis)
3 l. citrinų/laimų (Citrus Aurantifolia)
12 lašų Cosgard

Nuotrauka iš www.sugihara.lt
Nedėjau į šampūną visų taip giriamo nimbamedžio aliejaus, nes jis man netinka, erzina odą, dar labiau suaktyvina pleiskanojimą. Gal jis tinka paprastoms, sausoms pleiskanoms, bet ne man. Taip gavosi, kad šalia aktyvių ingridientų, kurie veikia priešuždegimiškai, pridėjau papildomų priedų, pvz. kofeino. Jis tikiuosi sumažins plaukų slinkimą, suaktyvins galvos kraujotaką, plaukų šakneles ir plaukai dar greičiau augs. Gal truputį sumažins greitą plaukų riebalavimąsi. Jonažolių ištrauka puikiai tinka riebiai odai, mažina uždegimus, skatina plaukų augimą. Anksčiau naudojau savos gamybos šampūnus su daugiau aliejų, didesne dalimi riebalų atstatytojo, bet nelabai man patiko konsistencija ir poveikis. Nors papildomai dar įpildavau putoklio - INCI : Babassuamidopropyl betaïne. Šįkart labai džiaugiuosi šampūno tekstūra, jis gan skystas, bet puikiai putoja, labai gerai išplauna galvos odą nepalikdamas riebumo ar neplautų plaukų pojūčio, kurį dažnai jaučiau naudodama ekologiškus šampūnus. Kol kas ploviau tik porą kartų, poveikis dar mažai matosi, parašysiu vėliau atsiliepimą apie efektyvumą.


Intensyvus šampūnas nuo pleiskanų
Neretai pleiskanose aptinkamas mieliagrybis Pityrosporum ovale

1 komentaras:

  1. Šis šampūnas atrodo kaip tikras stebuklas. Dėkoju autoriui už naudingą turinį.

    AtsakytiPanaikinti