2013 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Veido kaukė - švelnus pilingas

Visos norime turėti skaistų veidą
Šią kaukę gaminau savo draugei, bet kaip visada - pirma išbandžiau ant savo odos. Kadangi veido kaukė su rūgštimis, tai labai bijojau jų padauginti, nes draugės oda ne tokia kaip kad mano - pakankamai nealergiška ir atspari rūgštims. Taigi ši veido kaukė-pilingas skirta jautriai, normaliai odai. Paskirtis - švelniai pilinguoti/valyti, drėkinti, skaistinti ir visaip kaip gražinti veido odą.
Kiekis ~ 37 g
15 g vaistinių šalavijų hidrolato
0,2 g žaliosios arbatos
0,2 g alantoino
0,5 g saldžiųjų migdolų pudros
0,1 g bijūnų HAG (hidroglicerininė ištrauka)
1,2 g ryžių grūdų aliejaus
1,1 g mimozų žievės ištrauka sezamo sėklų aliejuje
0,6 g vit. B5 (d-pantenolio)
0,6 g intensyvaus drėkinamojo komplekso (INCI: Sodium lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Sodium benzoate, Lactic acide)
1,4 g AHA rūgšties
0,3 g pieno rūgšties
10,3 g kaolino (baltojo molio)
4,1 g gasulo molio
4 lašai hialiurono rūgšties
0,1 g (2 l.) - augalinio vitamino E
Eteriniai aliejai:
2 l.  Tikrųjų laukinių levandų (iš Bulgarijos kalnų) - (Lavandula angustifolia) 
4 l. Japoninių laurenių (Litsea citrata arba Litsea cubeba) - jei klystu pataisykite ;)
2 l.  Elemi / kanarių kvapiųjų (Canarium luzonicum)
2 l.  Greipfrutų rausvųjų (Citrus paradis)
8 l. Cosgard


Man patiko kaukės kvapas: atpalaiduojantis, pakylėjantis, nevaržantis, gaivokai saldus. Prisipažinsiu, kad nesu iš tų, kurioms patinka aromatai, kuriuos skleidžia eteriniai aliejai. Tarkime... kvapiosios kanangos, manuka labai nemaloniai erzina mano usolę. Tačiau eterinius aliejus naudoju ne dėl kvapo, o dėl jų veikliųjų savybių. Elemi eterinis aliejus regeneruoja odą, ją ramina, tonizuoja, mažina raukšles. Litsea citrata visų pirma yra nuostabaus užliūliuojančio kvapo - tarsi švieži citrusai sumesti į buteliuką kartu su saldžiomis gėlėmis. Japoninių laurenių eterinis aliejus tinka spuoguotai, riebiai odai, linkusiai į grybelinius susirgimus, nes veikia kaip antiseptikas, naikina grybelius, bakterijas.
Naudotas gasulo molis švelniai šveičia/valo odą, kaolinas tinka net jautriai, sausai odai, ją aprūpina mineralais, ramina. Mimozų žievės miltelių ištrauka labai gerai gydo žaizdeles, randus, spuogelius, regeneruoja odą, veikia kaip antioksidantas. Bijūnų HAG ramina odą, nuima niežulį, todėl tinka jautriai odai. Tokią kaukę (su vaisų AHA rūgštimis bei Litsea citrata, Citrus paradis eteriniais aliejais) reikia naudoti vakare, kai jau neketinama eiti į lauką. Naudojau 4,6 procentus rūgščių (vaisių rūgščių AHA - 3,8 proc., o pieno rūgšties 0,8 proc.). Gaminio ph ~ 4,5 - 5. Man pasisekė, nes apskritai savaitė buvo be saulės, dangus apniukęs kaip rudenį. Oda taip pat įdomiai reaguoja, kiekvienam savaip, pvz. man greipfrutų eterinis aliejus nealergizuoja odos ir pabuvus saulėje. Nors tokio dalyko nepropoguoju, bet kartą teko išbandyti. :) Tokią veido kaukę naudoti reikėtų kartą per savaitę, vakare, kad nebūtų kontakto su saule. Naudojimas: kadangi naudota nemažai molių, kai tik pajuntama, kad oda ima sausėti, t.y. moliai ima džiūti, reikia vėl sušlapinti vandeniu ar hidrolatu pirštais odą, pamasažuoti. Laikyti galima pagal poreikį nuo 10 iki 20 min.


Veido kaukė su 4,6 proc. rūgščių - pilingavimui



1 komentaras:

  1. Šis pilingas padėjo susigrąžinti švarią ir sveikai atrodančią odą. Jau po kelių šveitimo pasimatė rezultatas :)

    AtsakytiPanaikinti