2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Serumas be eterinių aliejų mišriai sudirgusiai odai

Šis serumas Kalėdinių dovanų pasekmė :)  Kadangi gavau patvirtinimą, jog dovanos gavėjai jis labai tiko, nutariau įamžinti šį receptą. Serumas kurtas mišriai odai, kuri šaltuoju periodu ima sausėti - tampa normai, jautri. Kadangi eteriniai aliejai ne visiems kvepia, nesvarbu, kad jie yra ne tik kvapas, bet ir gydomoji priemonė, nutariau pagaminti priemonę be eterinių aliejų. Taigi ilgai nedelsiu, rašau receptą.
Kremo kiekis ~ 28 g. Ph ~ 5,5. Kremą sudaro ~ 18 proc. aliejų.
Sudėtis:
0,46 g kviečių gemalų aliejaus (0,5 ml )
0,46 g simondsijų/jojobos aliejaus (0,5 ml )
0,8 g makadamijų aliejaus (0,5 ml)
0,9 g medetkų fitolis saulėgrąžų aliejuje (1 ml)
0,9 vanilės fitolio sezamų sėklų aliejuje (1 ml)
1,4 g emulsiklio Montanov68
2 lašai  EMU gelmaking tirštiklis
22 g medetkų hidrolato
0,1 g ožkos pieno miltelių
0,05 g šilko peptidų
3 lašai glicerino
4 lašai hialiurono rūgšties
1 lašas vit. E
4 lašai d-pantenolio
1 lašas augalinio bisabololio
6 lašai ekokonservanto Cosgard

Serumo kvapas labai malonus, man kvepia vanile dėl naudotos vanilės ištraukos sezamo sėklų aliejuje. Tekstūra vidutinio tirštumo, gal kiek skystoka - dėl to ir gavo serumo pavadinimą. Greitai susigeria ir maloniai veikia odą. Dėka emulsiklio Montanov68 (INCI: Cetearyl Alcohol & Cetearyl Glucoside) oda išlieka drėkinama, maitinama ir kartu neapsunkinama. Tai ecocert patvirtintas nejoninis emulsiklis, galintis sudaryti O/W (aliejus vandenyje) emulsiją.
Panaudojau dar vieną vandens ir aliejaus rišėją - EMU gelmaiking - INCI: Sodium acrylate, acryloyldimethyl taurate copolymer, isohexadecane, polysorbate 80. Šis tirštiklis labai patogus naudoti - galima sutirštinti kremą iki norimos konsistencijos. Tačiau naudojama tik 0.5 - 2 %. 
Naudojau augalinį bisabololį, nes jis apsaugo odą nuo aplinkos poveikio, veikia raminančiai, priešuždegimiškai. Naudojamas jautriai, sudirgusiai odai - 0,05-1%.
Kviečių gemalų aliejus ne tik suteikia kremui švelniai gelsvą spalvą, bet ir labai tinka jautriai, silpnais kapiliarais odai. Be to, jis suteikia odai elastingumo, tamprumo; lėtina raukšlių formavimąsi, gerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą, skatina audinių atsinaujinimą, normalizuoja odos drėgmės balansą; pasižymi žaizdų gijimą greitinančiu poveikiu.
Vanilės fitolis skleidžia malonų, saldoką kvapą, reguliuoja odos barjerinį pralaidumą, tinka sausai odai. Vanilės fitolis odą minkština, ramina, maitina ir drėkina; dėl didelio riebalų rūgščių kiekio pasižymi stipriomis regeneracinėmis savybės.

Pati labai mėgstu vanilės fitolio kremą naudoti nakčiai - mane vanilės kvapas veikia raminančiai. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą