2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Serumas su vaisių rūgštimis AHA (4,2 proc.)

Iki šiol naktiniams kremams rūgštinti tam, kad išgaučiau pilingo, odos atnaujinimo efektą naudojau pieno rūgštį. Tuo labiau, kad mano mišriai odai labiau patinka ir tinka rūgštesni kremai. Tačiau reikia atsargiai elgtis su rūgštimis, nenaudoti didelių kiekių, kad oda nenusiluptų. Ups kaip žiauriai pasakiau, bet kažkas panašaus gali nutikti, jei neatsargiai ir per dažnai pilinguoji veidą. Man pieno rūgštis tiko ir patiko, tačiau tas nenugalimas mano smalsumas paakino įsigyti vaisių (AHA) rūgšties. Radau parašyta, kad pradedant ją naudoti reikia pasitikrinti ant nedidelio odos plotelio, ar nesi alergiškas šiai rūgščiai. Aš pasigaminau veido kaukę su moliais, aliejumi, hidrolatu ir keliais lašais vaisių rūgšties. Jei kam kilo klausimas, kas tai per rūgštis, kuo ji naudinga odai - atsakymas čia pat, nors gan glaustas. AHA rūgštis yra natūralių mėlynių, cukranendrių, klevo, apelsinų bei citrinų rūgščių mišinys. Šios rūgštys skatina ląstelių atsinaujinimą, veikia antibakteriškai, naudojamas ir anti-senėjimo priemonėse. AHA (Alpha Hydroxy Acids) INCI : Water (vanduo : 45-55%) & Vaccinium myrtillus extract  (mėlynių ekstraktas : 27-30%) & Saccharum officinarum extract (cukranendrių ekstraktas : 11-13% )& Acer saccharum extract (klevo ekstraktas : 1-2%) & Citrus aurantium dulcis extract (apelsinų ekstraktas : 3-5%) & Citrus medica limonum extract (citrinų ekstraktas : 3-5%). AHA ypač tinka probleminei/mišriai/riebiai spuoguotai, porėtai odai, mažina odos randelius, dėmeles, švelnina, skaistina odą. AHA poveikis gali būti nuo šveičiamojo iki drėkinamojo. Priklauso, kokį procentą naudosime šio ingridiento. Aš pradėjau nuo 4 proc. (mano tikslas buvo parūgštinti kremą, pripratinti odą prie šios rūgšties, nesiekiau pilingo efekto), nors galima naudoti nuo 1 iki 15 proc. Naudojant AHA > nei 5 proc. jau gausime pilinguojantį kremą. Kodėl tai naktinis kremas? Nes AHA rūgšties negalima naudoti saulėje. Taip pat negalima jos naudoti ir paakių kremuose.
Gaminau pabandymui tik ~ 15 ml kremo ( o jeigu netiks). Tačiau pamažinau emulsiklio kiekį ir gavau ne kremą, o serumą, kuris yra pakankamai riebus ( tai jaučiasi tepant serumą ant veido), bet man tinka ir patinka, nors riebumo jausmas juntamas. Kviečių glikozidų vaškas puikiai dera su rūgštimis, yra gan riebus, todėl norėjau naudoti mažesnį vaško kiekį. Norint tirštesnės tekstūros, reiktų didinti emulsiklio kiekį. Nemažai dėjau aliejų, todėl ir kremas gavosi riebokas. Ateis pavasario šiluma, tada jau gaminsiu lengvus kremukus. Dabar mano mišri oda nėra itin riebi, ji truputį darosi panašesnė į normalią (nežinau, ar ji pasikeitė su metais ar tai natūralios kosmetikos įtaka), kartais nusiplovus, traukia, norisi pamaitinimo. Patiko tai, kad kremas odą švelnina, atsikėlusi matau lygesnę odą (o gal tai tik įsivaizdavimas, nes naudoju tik 2 vakarus šį kremuką). Kaip tik ant veido buvo atsiradęs nemažas spuogas, tai po vieno vakaro, kai pasitepiau kremu su AHA, spuogas apibalo, sumažėjo, jau matau, kad nyksta.
Kvapas. Dažnam jis labai svarbus. Man kvapas nėra svarbus, man svarbiau kremo poveikis, tačiau buvau labai pasiilgusi vanilės šildančio kvapo, ypač vakare. Mane vanilės aromatas ramina, atpalaiduoja. Taigi šis kremukas tik su vanilės ekstraktu, kuris kvepia labai skania vanile. Niam :) Ne tik kvepia, bet ir veikia odą: drėkina, minkština, regeneruoja, maitina.

Kiekis ~ 15 ml. Aliejų kiekis ~ 27 proc. Emulsinio vaško - 3,5 proc. (vieni šaltiniai nurodo, kad  naudojama nuo 2 iki 5 proc., o kitur rašo, kad nuo 3 iki 8 proc. Stabiliam, tirštam kremui ~ 5-6 proc.)
8,5g medetkų hidrolato
0,5 g taukmedžio sviesto
1 g abrikosų kauliukų aliejaus
0,7 g vanilės fitolio sezamų sėklų aliejuje
0,3 g graikinių riešutų aliejaus
1,3 g dygminų aliejaus
0,5 g Nr. 2 emulsiklio (AromaNatural arba Aroma-Zone )
0,05 g alavijo ekstrakto x200
0,1 g kofeino
4 l. gryno šaltalankio aliejaus
0,6 ml - 16 lašų AHA rūgšties (4,2 proc.)
5 lašai hialiurono rūgšties
1 l. vit. A+E
3 l. vanilės (Madagaskaro) ekstrakto
3 l. Cosgard
Serumas su 4,2 proc. AHA

2 komentarai:

  1. Labas, noriu pasidometi, ar patiko sis kremas jums, koks poveikis? (konkreciai domina AHA rugsciu klausimu, kadangi dvejoju bandyti jas ar ne.. kazkodel manau kad nesuveiks :( pati tikeciausi butent randelius mazinancio, oda skaistinancio, stangrinancio poveikio.
    Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip ir rašiau aprašyme, kremas man tiko, patiko, bandysiu dar vieną receptą susikurti. Vasarą gaminuosi kaukes su AHA rūgštimis, o veido kremą su pieno rūgštimi. Poveikis man patinka, tikrai rūgštys paskaistina veidą, pašviesina odą, suvienodina jos spalvą (mano linkusi į paraudimus, nelygios spalvos). Žinoma, reikia panaudoti ilgėliau, kad randelių sumažėjimas matytųsi. Pati randelių lyg ir neturiu, tai negaliu 100 proc. užtikrinti, kad jie visiškai išnyks. Nors pardavėjai teigia, kad AHA balina randelius. Aš naudoju rūgštis, nes turiu mišrią odą, vasarą ji riebi, o rūgštys man padeda užkirsti kelią spuogelių atsiradimui. Pabandyti visada verta ;) Tik pabandžius matysite, ar jums tinka rūgštys, ar nedirgina odos. Odą skaistinantis poveikis gan greitai jau matomas (po 1-2 kremo panaudojimų mačiau)

    AtsakytiPanaikinti