Gaminau nedidelį kiekį, bet kremas toks skalsus, jo reikia tiek nedaug, kad tikrai džiaugiuosi nepasigaminusi daugiau...Vien dėl to, kad kitą tokį patį kremą norėčiau gaminti jau su kitais eteriniais aliejais, priedais. Viską nugali mano noras išbandyti vis naujesnį, patobulintą receptą.

58,8 % - 18 g aliejinės dalies:
10,5 % - 3,2 g augalinio lanolino
6,5 % - 2 g šokoladinio kakavos sviesto
2 % - 0,6 g linų sėmenų aliejaus
18,6 % - 5,7 g alyvuogių aliejaus
17,7 % - 5,4 g kokosų aliejaus
3,5 % - 1,1 g caprylio (trigliceridai) - daugiau apie caprylį
Emulsikliai:
7,5 % - 2,3 g Olive Protection (INCI: Sorbitan olivate)
1 % - 0,3 g ryžių sėlenų vaškas
Vandeninė dalis ir priedai:
26,2 % - 8 g melisų hidrolato
4,5 % - 1,4 g augalinio glicerino
0,6 % - 0,2 g vitaminų A+E trigliceriduose
0,6 % - 0,18 g cosgard
0,8 % - 0,24 g Eterinių aliejų:
2 l. Elemi / kanarių kvapiųjų (Canarium luzonicum)
2 l. May Chang / Laurenių japoninių (Litsea Cubeba)
2 l. Greipfrutų rausvųjų (Citrus paradis)
Rankų kremas gavosi rusvos spalvos, nes naudojau šokoladinį kakavos sviestą. Kvepia gaiviai: vos karstelėjęs greipfrutas pasaldintas svaigiuoju laureniu japoniniu. Šiek tiek gaivos suteikia kanarių kvapiųjų eterinis aliejus. Pamėgau elemi / kanarių kvapiųjų eterinį aliejų, nes jis ne tik puikiai stangrina, regeneruoja odą, bet stiprina nagus. Štai dėl to jį ir panaudojau rankų kreme.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą